Treballant per un poble més just i igualitari

L’Ametlla en Comú Podem no ens aturem, i posem tota la maquinària en marxa per fer arribar a les institucions i a la ciutadania de l’Ametlla del Vallès les nostres propostes i avanços amb un segell clarament verd i feminista.
El passat 26 de setembre es va aprovar el primer Pla d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, un instrument que planifica necessitats i accions de
l’organització que com a institució pública ha de projectar i ser un exemple en la lluita contra les discriminacions per raó de gènere, complint així amb un dels nostres compromisos per fer de l’Ametlla del Vallès i les seves institucions un municipi feminista.

Entrem al mes d’octubre i s’ha de parlar d’ordenances i pressupost municipal. Les ordenances fiscals són les normes que regulen els tributs municipals, per tant, és un instrument que pot corregir i marcar les prioritats polítiques.
L’Ametlla en Comú Podem ha fet arribar en el si del govern, per segon any consecutiu, les nostres propostes per les ordenances fiscals de l’any vinent.
El 2023 serà un any en què serà més necessari que mai ser sensibles al context social per tal de definir unes ordenances fiscals justes i equilibrades i uns pressupostos que permetin el blindatge de l’escut social local, tenint en compte el context inflacionari i de pujada desfermada del preu de l’energia i el cistell de la compra. Des de l’Ametlla en Comú Podem demanem unes ordenances fiscals i uns pressupostos 2023 sensibles amb l’actual context inflacionari i de dificultats en els pagaments dels rebuts per part de la ciutadania, especialment amb col·lectius vulnerables, les famílies monoparentals amb bonificacions i exempcions també per la supressió de barreres arquitectòniques per persones amb discapacitat.

D’altra banda, cal que es revisin aquelles taxes i impostosque pel pas del temps poden haver quedat desactualitzades, com la taxa d’aprofitament (taxa que paguen les subministradores en funció del nivell de facturació) o les exempcions de l’IBI a l’església en immobles amb fins lucratius.
Considerem imprescindible moure peça amb el tema de l’habitatge, per això cal aplicar un recàrrec del 50% de l’IBI als grans tenidors que tenen habitatges buits o ocupats sense títol habilitant a l’Ametlla del Vallès, així com bonificar aquells petits propietaris que posin en borsa de lloguer social els seus habitatges.
Necessiten polítiques econòmiques redistributives amb visió social i de recuperació verda, solidària i inclusiva.

Scroll al inicio