Articles publicats al Diari de l’Ametlla

Març 2023
El 28 de maig el teu vot compta
El pròxim 28 de maig podràs anar a votar per decidir els i les teves representants a l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès. Són les eleccions del teu poble, i és on es veuen més directament les polítiques del dia a dia, aquelles polítiques que més directament poden incidir en el teu entorn i en la teva comunitat més propera.
El dia 25 de febrer vam presentar la nostra candidatura a l’alcal dia amb en Jaume Durall com a candidat, l’Aina Vidal portaveu del Congrés i la Rosa Lluch, companya i historiadora de la Uni versitat de Barcelona. Va ser una presentació i una declaració d’intencions, posant sobre la taula el nostre projecte pels pròxims anys a l’Ametlla del Vallès.
L’Ametlla en Comú Podem va néixer l’any 2015 com un projecte de suma, sobre la necessitat d’oferir una proposta social i de progrés, amb una clara vocació municipalista per a l’Ametlla del Vallès.
Als inicis van formar-ne part diferents partits com ICV, EUiA, Po dem, Comuns i Pirates, a més de gent independent que sempre ha estat involucrada en el projecte al marge dels partits polítics.
Amb el temps, aquest gruix de gent ha anat creixent, i l’esperit municipalista de la candidatura s’ha fet palès. Avui som un grup cada cop més nombrós de l’Ametlla que compartim la necessitat d’una candidatura que s’identifica amb una sensibilitat:
Progressista
Som un projecte d’esquerres ecologista i feminista amb una clara sensibilitat social, que defensa la sanitat pública, l’escola pública i el conjunt de serveis públics. Amb un ferm compromís amb la lluita pel benestar animal.
Integradora
Som un projecte obert, divers i plural que acull i escolta a tothom. On tots els barris i ciutadans compten per igual.
Honesta
Posem el bé comú i el sentit comú per sobre d’interessos partidis tes i particulars. Tenim molts reptes al davant. I per això volem continuar por tant l’Ametlla del Vallès més lluny, amb els valors i les idees que ens representen: la justícia social, la solidaritat, el feminisme, la defensa dels serveis públics, la defensa del territori, valors que
hem posat tant des del govern com des del carrer, i ho volem fer amb l’experiència i la suma de coneixements de molta gent, escol tant, amb empatia, des de la diversitat i des de tots els racons de l’Ametlla; volem sumar per continuar millorant i fer de l’Ametlla del Vallès un poble de tothom i per a tothom.
La nova política té a veure amb saber entendre els canvis que venen, i amb saber donar respostes a les demandes de la ciutadania. Política que és capaç de preguntar, de canviar d’opinió, de proposar i d’escoltar.
Com deia Vicent Andrés i Estellés «Nosaltres hem assumit la veu d’un poble i com hem assumit la veu d’un poble ens mirem als ulls i caminarem juntes decididament».

Febrer 2023
Ametlla 2027: un poble millor.

Ah, i diem no al quart cinturó
Sovint es parla del model de poble que volem, i ara que s’apropen les eleccions municipals, tots els partits, perquè al cap i a la fi tots ho som, farem propostes pels propers 4 anys. Però nosaltres tenim molt clar quin és el nostre model d’Ametlla del Vallès, i el portem reivindicant des de fa més de 8 anys!
Defensem una Ametlla verda: protegirem els boscos i espais naturals del nostre entorn, amb una política urbanística sensata i sostenible que ofereixi opcions reals de transport públic i col·lectiu. Desenvoluparem una política d’habitatge valenta, que atengui especialment a les necessitats d’habitatge assequible per joves, col·lectius vulnerables i gent gran.
Aprofitem per dir un NO ROTUND AL QUART CINTURÓ QUE TRINXARÀ LA ZONA SUD DE L’AMETLLA i que volen perpetrar PSC i Junts, amb la passivitat d’ERC.
Defensem una Ametlla que posi al centre la vida i les persones, fent un poble amable que cuidi de la seva gent, evolucionant cap a més i millors equipaments i serveis públics, on els nostres fills i filles tinguin oportunitats i s’hi vulguin quedar a viure. Proposem un nou sistema públic de cures en la comunitat per tal de crear noves formes de cobrir les necessitats bàsiques de les nostres veïns i veïnes, en especial la gent gran, mitjançant un pacte intergeneracional municipal on treballem totes juntes per fer front als dos grans reptes als que ens enfrontem: la crisi climàtica amb el col·lapse ecològic i la lluita contra les desigualtats.
Defensem una Ametlla oberta i integradora, orgullosament diversa i feminista, que no sigui excloent i que tingui la mirada i els braços oberts cap a totes aquelles persones que s’hi vulguin mudar per fer un poble millor. Per aquest motiu, creiem fonamental augmentar la participació ciutadana amb consultes populars vinculants i un Consell de Poble on es de batin i s’acordin aquelles decisions que ens afecten a tots.
Des de fa diversos mesos, des de L’Ametlla en Comú Podem es tem realitzant un procés d’escolta i ja ens hem reunit amb nombroses entitats i ciutadans de l’Ametlla. Som conscients que encara ens falta parlar amb molta gent, ja que us volem escoltar a tots i a totes. Per aquest motiu, voldríem que ens féssiu arribar les vostres propostes pel programa electoral a través de les nostres xarxes socials @lametllaencomupodem o bé per correu electrònic lametllaecp@gmail.com.
Suma’t per fer una Ametlla millor

Gener de 2023
Balanç i any nou 2023

Ja hem acabat l’any 2022 i volem aprofitar per desitjar-vos un bon any nou 2023. És l’hora de fer un balanç i mar car-nos propòsits.
L’any 2022 s’havia planificat com un any de recuperació econòmica i social després de la sotragada de la COVID-19 en l’àmbit de l’estat. El disseny i implementació de l’escut social ha servit per contenir l’impacte sobre la població més vulnerable, juntament amb una reforma laboral que ha aconseguit uns números com no s’havien vist fins ara: 17,4 milions d’assalariats, dels quals 9 milions són dones i 3 milions de joves de menys 30 anys, aconseguint 13,9 milions de contractes in definits. Les polítiques de protecció de les persones treballadores, com els ERTES, la pujada del salari mínim interprofessional o la reforma laboral, liderades per l’actual ministra de treball Yolanda Díaz, s’han demostrat com les més eficients.
Esperem que quedi enterrat definitivament el mantra de la dreta, mitjançant el qual, l’única forma de crear ocupació i millorar l’economia és precaritzant les condicions laborals.
En l’àmbit municipal, ha estat un any en què hem volgut incidir i consolidar polítiques de protecció social, reforçant mecanismes com les targetes moneder i aplicant polítiques de prevenció en l’àmbit de la infància, com els casals inclusius o el projecte Xiulet.
En un camí sense retorn, hem aprovat el primer Pla d’Igualtat de l’Ajuntament i s’han posat en marxa totes les accions marcades per fer de l’Ametlla del Vallès un municipi feminista que està compromès amb la lluita contra les violències masclistes.
Hem reforçat la col·laboració amb entitats i associacions per fer de l’Ametlla un municipi més saludable; els consells de salut de la Infermera Virtual fruit d’un acord amb el Col·legi d’Infermeria de Barcelona; l’aposta per l’Ametlla cardioprotegida o el blindatge del servei de pediatria al CAP, han estat algunes fites assolides l’any 2022.
No en tenim prou, i volem marcar-nos propòsits per aquest 2023. Volem aprofundir en matèria de benestar animal actualitzant la normativa per ser capdavanters en protecció animal.
olem aprofundir en matèria de benestar animal actualitzant la normativa per ser capdavanters en protecció animal.
També volem acabar les inversions previstes a la zona d’esbarjo de gossos i l’hort comunitari, que són projectes començats l’any 2022 que esperem puguin veure la llum aquest any.
Aquest 2023 volem continuar fent de l’Ametlla un municipi inclusiu, solidari, verd i feminista. T’hi apuntes?

Scroll al inicio